Полицията в Германия разследва предполагаемото отравяне на двама руски опозиционери след

...
Полицията в Германия разследва предполагаемото отравяне на двама руски опозиционери след
Коментари Харесай

Полицията в Германия разследва предполагаемото отравяне на двама руски опозиционери

Полицията в Германия разследва хипотетичното отравяне на двама съветски опозиционери след сериозна към Кремъл конференция в Берлин, пише Die Welt.

В конференцията, организирана от руския критик на Кремъл Михаил Ходорковски в Берлин в края на април, са участвали две активистки.  Симптомите на едната от тях може да са се появили преди конференцията , се споделя в отчета - те са отишли ​​в болница " Шарите " в Берлин.  Вторият потърпевш е изразил подозрения за отравяне.

Ръководителят на фондация " Свободна Русия " Наталия Арно се разпознава като една от жертвите на хипотетичното отравяне.

" Има съмнение, че по време на скорошното ми пътешестване до Европа бях отровена, евентуално от някакво нервнопаралитично вещество, една (или даже повече от една) западна разследваща организация проверява, към момента имам признаци на невропатия , само че като цяло се усещам доста по-добре ", написа във Фейсбук профила си Наталия Арно.



Тя споделя, че в края на април-началото на май е пътувала до два европейски града. Някои от първите странни признаци се появили още в първия град, само че тя ги отдала на полета, неналичието на сън и умората. Във втория град тя забелязала, че вратата на хотелската ѝ стая е оставена отворена, а по-късно усетила странна и остра миризма вътре .

" Събудих се в 5 сутринта със мощна болежка и странни признаци. Все още не мислих, че е допустимо да е отравяне. (...)  По време на полета симптомите станаха доста странни, разпространяващи се по цялото тяло и с изразено изтръпване. Попаднах в незабавното поделение, ставаше ми все по-зле, само че всичките ми проучвания демонстрираха, че съм космонавт и мога незабавно да изляза в орбита. Дори алкохолът беше „ незасечен “, което след командировка в една от международните бирени столици беше малко необичайно ", изяснява Арно.

Тя отбелязва, че това не е първата история за допустимо отравяне измежду напуснали съветски публицисти и деятели, както и че това не е първият случай на отворена врата в хотел, когато " камериерката е не запомнила да я затвори ".

Най-известният опозиционер на Владимир Путин - Алексей Навални, беше токсичен с нервнопаралитичното вещество Новичок по време на пътешестване до Сибир през лятото на 2020 г. След случая той също се лекувал в берлинската болница " Шарите ". Според проверяващата мрежа Bellingcat зад отравянето стои съветската загадка работа ФСБ, но Кремъл отрича обвиненията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР